Noorse zalm Thord Kra-tiem Phrik Thai (4 porties)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g Noorse zalmfilets
1 dl olie
2 el limoensap
2 el vissaus
15 g suiker
50 g groene mango’s
2 rode Spaanse pepers
2 sjalotten
5 combava blaadjes (soort citroen)
basilicumblaadjes
15 g cashewnoten
korianderblaadjes
(http://www.supertoinette.com/fiches_recettes/fiche_combava.htm)
Bereiden
- De zalm gaar bakken of stomen.
- Het visvlees losmaken en knapperig frituren.
- Uit laten lekken.
- Limoensap vermengen met vissaus, suiker, gesneden Spaanse pepers en sjalotten mengen met de combava blaadjes.
- Bovenop de gefrituurde Noorse zalm de julienne gesneden groene mango leggen en garneren met de gefrituurde basilicumblaadjes, korianderblaadjes en geroosterde cashewnoten.
- Voor het doorgeven aanmaken met de dressing.
Bron: Noors Visbureau
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Zalm verpakt in aardappelplakjes
Gegratineerde venkelschuitjes met kabeljauw
Tagliatelle met zalm-roomsaus
Gravad lachs(gemarineerde zalm)
Gemarineerde zalm (4 pers)